کشاورزی هوشمند به چه معناست؟
اکنون استفاده از فناوریهای پیشرفته در کشاورزی بیش از هر زمان دیگری مطرح است. بر اساس پیشبینیها، جمعیت جهان تا سال 2050 به میزان ۳۴ درصد رشد خواهد کرد. این امر مستلزم تولید محصولات بیشتر و استفاده بهینه از منابع طبیعی است. تغییرات آب و هوایی این وضعیت را تشدید میکند. همه اینها ورود روشهای موثر به کار را به یک ضرورت بدل میسازد.
چگونه کشاورزی هوشمند به کشاورزان محلی کمک میکند؟
مزایای کشاورزی هوشمند
- تسریع در جمعآوری و پردازش دادهها
- افزایش دقت و سطح دقت
- افزایش بهرهوری تولید
- کاهش هزینههای تولید
- کاهش نیاز به کار نیروی انسانی
- افزایش عملکرد محصول
- به حداقل رساندن استرس راننده
- سادهسازی پیشبینی ریسک
- سادهسازی ضبط و گزارش کار
- تقویت پایداری
سیستمهای رباتیک، هواپیماهای بدون سرنشین، برنامههای تلفن همراه، تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای و سایر روشهای کشاورزی هوشمند مدرن نه تنها میتوانند به صورت مستقیم برای کشاورزان مؤثر باشند، بلکه میتوانند توسط نمایندگان بیمه، موسسات مالی، تعاونیهای کشاورزی و غیره نیز استفاده شوند.
فناوریهای مورد استفاده در کشاورزی هوشمند
یادگیری ماشینی (ماشین لرنینگ)
سنسورهای کشاورزی هوشمند
پهپادها و ماهوارههای مجهز به دوربین
دادههای کلان
اینترنت اشیا (IoT)
راه حلهای کشاورزی هوشمند و اینترنت اشیا
مدیریت شبکه عظیمی از حسگرها، پهپادها، برنامهها و سایر نرمافزارها و تجهیزات کار آسانی نیست. کشاورزی هوشمند اینترنت اشیا این مشکل را با اتصال تمام منابع داده موجود به یک سیستم کاربردی واحد و با استفاده از اینترنت و اتصالات بیسیم حل میکند. به لطف این راه حل، کشاورزان میتوانند با استفاده از یک دستگاه در آن واحد بدون رفتن به مزرعه، تمامی دادهها و تجهیزات را ببینند و مدیریت کنند.
- گلخانههای هوشمند با ریز اقلیم منحصر به فرد
- مدیریت از راه دور مراتع و دامها
- نظارت بر مزرعه به کمک پهپادها
- پیشبینیهای بلند مدت و تحلیلهای مالی
- آبیاری دقیق
- کنترل هوشمند آفات و بیماریها
- نظارت بر محصولات زراعی و فرآیند برداشت
- ردیابی و پیشبینی آب و هوا
نرم افزار کشاورزی هوشمند و برنامههای تلفن همراه
برنامهها و پلتفرمهای کشاورزی هوشمند، تجزیه و تحلیل کشاورزی را وارد سطح جدیدی کردهاند. به کمک این برنامهها، کشاورزان میتوانند فرآیندهای خود را در طول هر فصل بهینه سازند، سودآوری شرکت را افزایش دهند، هزینههای نیروی کار را کاهش داده و در حفاظت از محیط زیست کمک کنند.
جریب، اپلیکیشن مدیریت هوشمند کشاورزی
اپلیکیشن جریب، سامانهای برای مدیریت هوشمند کشاورزی است که در انواع دستگاههای هوشمند مثل تلفنهای هوشمند، دسکتاپ و لپتاپ قابل استفاده است. جریب با تکیه بر GIS، اطلاعات باغات را از کاربر دریافت و آن را روی نقشهی باغ جانمایی میکند. مدیریت فعالیتهای کشاورزی، امکان ثبت مشاهدات و فعالیتها، محیط چندکاربری، امکان ارتباط با کارشناسان کشاورزی به صورت آنلاین، پیشبینی و هشدارهای هواشناسی، تصاویر سنجش از دور و تصاویر پهپادی، امکان استفادهی آفلاین و تقویم باغبانی شامل فعالیتهای یکسالهی باغداری از مهمترین ویژگیهای جریب است.
برای اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.
استفاده از جریب، باعث صرفهجویی در مصرف آب و نهادهها برای باغداران میشود. تعرفههای جریب را از اینجا ببینید.
چالشهای کشاورزی هوشمند
فقدان اینترنت: پیاده سازی فناوریهای هوشمند، نیازمند اتصال اینترنتی پایدار است که متاسفانه چنین چیزی در همه مناطق جهان در دسترس نیست.
آگاهی کم: سیستمهای مدرن نیاز به تنظیم دقیق و اطلاع داشتن از ویژگیهای عملکردی آنها است. برخی از کشاورزان یا به طور کامل مزایای استفاده از فناوریهای کشاورزی هوشمند را نمیدانند یا نمیدانند چگونه با آنها کار کنند.
عدم اتحاد: بسیاری از تامین کنندگان و سازندگان ماشین آلات، امکان ایجاد یک سیستم واحد را دشوار میکنند؛ زیرا ممکن است تجهیزات آنها با یکدیگر سازگار نباشد. ادغام آسان تجهیزات و نرم افزارها مستلزم استانداردسازی فناوریهایی است که مورد استفاده قرار میگیرند.
عدم مقیاسپذیری: هم کشاورزان کوچک و هم شرکتهای بزرگ باید بتوانند در مقیاسهای مختلف از فناوریهای مشابه استفاده کنند. رسیدن به راهحلهایی که بهراحتی مقیاسپذیر هستند به معنای توسعه آسانتر و سریعتر تولید است.
بدون شک کشاورزی یکی از بخشهایی است که بیشتر تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گرفته است. تغییرات در گرما یا دورههای متناوب خشکسالی در کنار سیلابهای ویرانگر بهرهوری طبیعی خاک را محدود میکنند. همچنین مستلزم هزینههای اضافی هستند که شروع آن از سرمایهگذاری در سیستمهای آبیاری در مناطق خشک یا خرید خوراک اضافی توسط کشاورزان است.
با این حال، در تاریخ بشر تقاضا برای غذا هرگز به این اندازه زیاد نبوده است. زمین تا سال 2050 جمعیتی معادل 9.6 میلیارد نفر خواهد داشت که این مقدار دو برابر جمعیت در سال 1987 است.
علاوه بر این، افزایش جمعیتی بالا نیاز روزافزون به زیستسوخت نیز وجود دارد. با وجود این حقایق، زمینهای در نظر گرفته شده برای کشاورزی ثابت میماند. بنابراین تولید بهتر و بیشتر محصولات به امری ضروری بدل شده است.
اهداف کشاورزی هوشمند چیست؟
- عملکرد خاک و دام بهبود یابد.
- برای نظارت بر عملیات لازم است تا حد امکان اطلاعات زیادی جمعآوری شود. (اطلاعاتی از قبیل تکامل رطوبت سنجی خاک، پایش رشد، درمان گیاهان با کود یا حتی واحدسازی جغرافیایی موقعیت دام)
- منابع انرژی و مواد خام بهینهسازی شوند.
- بهاشتراکگذاری اطلاعات در داخل شبکه سهولت یابد.
- اثرات زیستمحیطی فعالیتهای کشاورزی به منظور حفظ زمین برای نسلهای آینده کاهش یابد.
- تعداد عملیاتهای وقتگیر یا کارهایی با ارزش افزوده کم، محدود شود.
کار با نرمافزار جریب را رایگان شروع کنید!
ثبتنام در اپلیکیشن جریب رایگان است. جریب محدودیتی روی سطح زیر کشت و تعداد باغ ندارد.