شبپره هندی به طول 8 میلیمتر و عرض آن با بالهای باز 16 تا 20 میلیمتر میباشد. دو سوم بالهای جلویی از طرف بیرونی به رنگ قهوهای پر رنگ (قهوهای متمایل به قرمز با رنگ مسی براق) و یک سوم قاعده بال به رنگ خاکستری مایل به زرد میباشند و در حاشیه عقبی آنها ریشکهای نسبتا کوتاه و منظم وجود دارد.
در هنگام استراحت بالها به صورت شیروانی روی بدن قرار دارند و ثلث فوقانی آنها به شکل لکه خاکستری رنگ به نظر میرسد. شاخک در این هنگام در روی بالها تا شده است. سر و سینه پروانه خاکستری بوده و قسمت عقبی قهوهای است.
سر پوشیده از فلس میباشد و مانند منقاری به جلو کشیده شده است. نوک پالپ پایین رو به جلو است. اندازه نرها کوچکتر از مادهها میباشد. همچنین انتهای شکم در مادهها نسبت به نرها متورمتر است.
تخم شبپره هندی به رنگ سفید و به طول30 تا 50 میلیمتر است. تخمها به صورت انفرادی یا دستهای گذاشته میشوند. لاروها یک میلیمتر طول دارند که پس از رشد کامل اندازه آنها به 14 تا 17 میلیمتر میرسد.
رنگ عمومی بدن این لاروها سفید کثیف یا صورتی کمرنگ است. سر و پشت اول و پاهای اصلی به رنگ زرد مایل به قهوهای و تمام حلقههای بدن دارای موهای طویلی است و پاهای شکمی دارای قلاب میباشند. لارو درون یک پیله ابریشمی شفیره میشوند. شفیره 6 تا 11 میلیمتر طول دارند و رنگ آنها قهوهای کمرنگ است.
حشره کامل شب پره هندی هنگام غروب و شب فعالیت میکند و روزها به حالت استراحت در پناهگاههای مختلف روی دیوار، سقف و مواد غذایی به سر میبرد. حشرات کامل دو تا سه روز پس از ظهور، جفتگیری میکنند. عمل جفتیابی با استفاده از فرمونهای جنسی که توسط حشرات ماده ترشح میشود و صداهای فراصوت انجام میشود.
تخمریزی شبپره هندی در دمای 20 تا 30 درجه سانتیگراد و یک روز بعد از جفتگیری انجام میشود، اما در دمای 15 تا 35 درجه سانتی گراد به ترتیب 8 تا 4 روز بعد از جفتگیری تخمریزی میکند. هر حشره ماده شبپره هندی در طول زندگی کوتاه خود 40 تا 350 عدد تخم میگذارد. طول دوره لاروی را در شرایط مساعد 25 تا 30 روز است.