کشاورزی دقیق بر خلاف کشاورزی سنتی با شناسایی غیر یکنواختیها در سطح کوچک از مزرعه منجر به مدیریت مناسب نهادهها میشود. به عبارتی در این روش با استفاده از تکنولوژیهای جدید با جمعآوری اطلاعات صحیح و شناسایی تفاوتهای خاک و در نظر گرفتن شرایط آبوهوایی مختلف باعث افزایش عملکرد در تولید محصول میشود.
برای سالیان زیادی کشاورزان در کشاورزی سنتی بدون در نظر گرفتن تفاوتهای ذاتی خاک و گیاه میزان توزیع نهادههای کشاورزی مانند کودها، آفتکشها، بذر و سموم را به مقدار معین و یکنواخت برای کل مزرعه اعمال کردهاند.
که این امر بدون شناسایی اطلاعات صحیح بستر منجر به هدر رفت نهادهها و ایجاد آلودگی زیست محیطی یا فقر غذایی زمین و کاهش راندمان تولید شده است.
کشاورزی دقیق چیست؟
کشاورزی دقیق، شاخهای از کشاورزی هوشمند است. این روش بر اساس شناسایی غیریکنواختیهای هر سطح از مزرعه باعث مدیریت صحیح نهادهها می شود. در واقع در این روش کشاورزی، جمعآوری اطلاعات و مدیریت مزرعه به جای این که برای کل مزرعه اعمال شود، در واحد کوچکتر انجام میشود.
در مبانی کشاورزی دقیق، مزرعه بزرگ به واحدهای کوچک تقسیم میشود؛ سپس اطلاعات مختلف مانند ویژگیهای خاک، نیازهای بستر، آفتها ، بیماریها و … توسط تکنولوژی مدیریت اطلاعات جغرافیایی جهت انجام محاسبات دقیق و فعالیتهای مدیریتی در واحد کوچک مزرعه جمعآوری شده و مورد ارزیابی قرار میگیرد. این امر سبب افزایش رسیدگی و مدیریت دقیق عوامل مورد نیاز گیاه در زمین کشاورزی میشود.
تاریخچه کشاورزی دقیق
از نظر اقتصادی اگرچه هزینه سرمایهگذاری اولیه در این روش بالا میباشد اما توجیه اقتصادی دارد؛ چرا که با ارائه اطلاعات دقیق به کشاورز، باعث مدیریت نهادهها، بهینهسازی تولید محصول به صورت پایدار در آیندهای نزدیک و افزایش عملکرد تولید و بهرهوری میشود.
مزایای کشاورزی دقیق چیست؟
تولید پایدار:
مدیریت مصرف سم و کود:
افزایش کیفیت محصول:
کاهش هزینهها:
کاهش اکوسیستمهای زراعی ناپایدار:
در این شیوه با کاهش مصرف کودهای شیمیایی و آفتکشها به کمک نقشه های هوایی و شناسایی نیازهای دقیق هر بخش، منجر به کاهش اکوسیستمهای زراعی ناپایدار میشود.
کمک به سلامت محصول کشاورزی:
حفظ سلامت محیطزیست:
سیستم مکانیابی جهت شناسایی دقیق نقاط ضعف و قوت مزارع به کار گرفته میشود. از سوی دیگر، سنسورها یا وقایعنگارهای داده، عملیاتهای جمعآوری اطلاعات خاک، اقلیم و محصولات را انجام میدهند. تکنولوژی اطلاعات جغرافیایی شامل نقشههای زمینشناسی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات جمعآوریشده مورد استفاده قرار میگیرد.